Näistä syistä iPhone 6S tai iPhone 7 on järkevin valinta käyttöpuhelimeksi

Näistä syistä iPhone 6S tai iPhone 7 on järkevin valinta käyttöpuhelimeksi

   Joka vuosi Apple julkaisee uuden sukupolven iPhonen mutta kuitenkin moni pohtii kannattaako ostaa sitä markkinoiden uusinta mallia. Vuosi vuodelta parhaiden älypuhelinten hinnat ovat vain kasvaneet ja tänä vuonna Applen julkaisema lippulaivamalli, iPhone XS Max 512GB, on ennätyskallis: uutena jopa 1579€ (lokakuu 2018). Moni varmasti kauhistelee hintaa ja ihan syystäkin; puhelimen hinnalla saisi ostettua toimivan ja katsastetun auton. Nyt esittelemme 4 syytä miksi tehdashuollettu iPhone 6S tai iPhone 7 on paljon järkevämpi valinta käyttöpuhelimeksi.

 1. Hinta

   Kuten kaikissa ostopäätöksissä, hinta on yksi ratkaisevimpia asioita päätöksenteossa. Tärkeintä tässä tapauksessa on itse pohtia, tarvitseeko kaikkia lippulaivamallin tarjoamia ominaisuuksia; mikäli kokee että vähempikin riittäisi ei kannata sijoittaa yli 1500€ puhelimeen. Vaihtoehtoisesti vuonna 2015 julkaistut iPhone 6S sekä 6S plus riittävät mainiosti peruskäyttöön ja vaativammalle käyttäjälle pitäisi hyvin riittää iPhone 7 tai 7 plus.

   Taloudellisesti sekä hinta-laatu suhteeltaan paras valinta on todennäköisesti tehdashuollettu iPhone. Esimerkiksi TradeUp:sta (www.tradeup.fi/osta-iphone/) löytää tehdashuolletun iPhone 6S:n alkaen 219€ sekä iPhone 7:n alkaen 329€. Pienellä suunnittelulla voi siis tässä tapauksessa säästää erittäin pitkän pennin.

 2. Osamaksu

   TradeUp:sta ostaessasi saat samanlaisen mahdollisuuden maksaa osamaksulla kuin jos ostaisit operaattorilta uuden iPhonen. Näin ollen (toisin kuin monet ajattelevat), käytetyn puhelimen ostossa ei tarvitse olla käteistä valmiiksi säästössä, vaan tässäkin tilanteessa kaupat onnistuvat joustavasti osamaksulla. Osamaksulla maksaminen on helppoa ja ainoa vaatimus on puhtaat luottotiedot sekä yli 20-vuoden ikä.

 3. Takuu

   Yksi merkittävimpiä syitä miksi monet suosivat uuden puhelimen ostoa on laitteen tehdastakuu. Esimerkiksi Apple myöntää 12kk pituisen takuun ja moni pitääkin tätä erittäin suuressa arvossa; saahan asiakas käyttää puhelintansa huoletta seuraavan vuoden ajan. Todellisuus ei kuitenkaan ole ihan yhtä ruusuinen: takuu useimmiten raukeaa ensimmäisestä putoamisesta, halkeamasta tai kosteusvauriosta ja vastuu korjauksista siirtyy näissä tilanteissa asiakkaalle.

   TradeUp myöntää myös kaikille iPhoneille 6kk-12kk takuun, mikä on jopa yhtä kattava kuin valmistajan takuu. Koska kaikki laitteet ovat tehdashuollettuja, ei vioista ole pelkoa. Käytännössä laitteet ovat kosmeettisia käytönjälkiä lukuunottamatta täysin uudenveroisia, mutta käyttöpuhelimeksi hinta on paljon järkevämpi: tehdashuollettu iPhone 7 329€ TradeUp:sta vs iPhone XS Max 1579€ uutena.

 4. Käyttöikä

   Uutta puhelinta valitessa mietitään usein käyttöikää ja moni suunnitteleekin varsin pitkälle: “Ostan nyt uusimman mallin ja käytän seuraavat 5 vuotta”. Valitettavasti tämä ei ole ollut moneen vuoteen realistista sillä käyttöjärjestelmät, sekä puhelimiin kohdistuvat tekniset vaatimukset päivittyvät hurjaa vauhtia. Nykyään suurin osa käyttäjistä vaihtaa puhelinta vuoden tai kahden välein, koska älypuhelimilla on tapana hidastua käytössä joko käyttöjärjestelmien päivityksien tai akun heikentymisen vuoksi.

   Apple kuitenkin tukee ohjelmistopäivityksillä vielä vanhempiakin malleja (vanhin on 5S) ja päivityksiä iPhone 6S:lle ja iPhone 7:lle ei olla vuosiin lopettamassa. Jopa vaativammalle käyttäjälle on laitteilla käyttöikää helposti pari vuotta, minkä jälkeen voi halutessaan päivittää uudempaan malliin. Ostaessaan tehdashuolletun iPhonen TradeUp:sta asiakas voi helposti myydä vanhan puhelimensa samalla. Tämä mahdollistaa huomattavasti enemmän joustavuutta päivittäessä puhelin uudempaan, huomattavasti enemmän säästöä ja kaikki tämä tinkimättä käyttökokemuksesta.